Muurstickers babykamer

Inspiratie, tips en leuke muursticker idee├źn voor de babykamer.

Muurstickers op ruwe muren...kan dat?

Een gewone muursticker hecht alleen op gladde ondergronden. Muren, kasten, deuren enz.
Een ruwe ondergrond, zoals spachtelputz of structuurverf , is te ruw voor een muursticker. De structuur zorgt voor teveel lucht onder de lijmlaag en zal hierdoor dus niet goed blijven hechten.

Mogelijke oplossingen voor ruwe muren:

  1. Een oplossing kan zijn om de structuur te egaliseren. Er bestaan in de bouwmarkt vele makkelijke egalisatie producten, bijvoorbeeld van het merk Alabastine. Deze kun je met een roller aanbrengen en met een spatel uitvlakken.
  2. Ook bestaat er speciaal behang van het merk Intervos: "Cover up". Dit speciale behang is een meter breed en egaliseert lichte structuren.
  3. Als er voor een sticker paneel wordt gekozen dan kan deze ook op een MDF plaat worden geplakt. Neem dan het MDF niet te dun vanwege het kromtrekken en schilder de plaat rondom. Dus ook de achterkant even schilderen anders kan de plaat snel kromtrekken.
  4. Posterpanelen.


Wat zijn posterpanelen?

Posterpanelen zijn gemaakt van een zwaar canvas achtig materiaal en hebben de afmeting van 75 x 260 cm. De hoogte is makkelijk inkortbaar.
Posterpanelen hebben onder en boven een mooi klemprofiel. Dit maakt het mogelijk om het posterpaneel met twee schroefjes op te hangen. Ideaal dus voor muren waar muurstickers niet blijven plakken.
Lees hier meer over posterpanelen...